De tas van een Hostess


De tas van een Hostess

De tas van een hostess
[HOSTESS (mannelijk: host): iemand die als gastvrouw (of in het geval van een host: gastheer) optreedt uit naam van een organisatie, bijvoorbeeld bij een hotel, restaurant, theater, sportclub, luchtvaartmaatschappij, reisorganisatie of evenementenorganisator.]

Als gastvrouw dien je uiterst representatief te zijn. Daarmee gaan nogal wat voorbereidingen gepaard. En al die voorbereidingen moeten in je tas passen. Vandaag uitgelicht:

Wat zit er in de tas van een hostess?
Een nette gastvrouw staat paraat in een chique pak of een mooie jurk. In het geval van dit laatste is er direct één ander item essentieel, namelijk: panties. Panties is het eerste wat in de tas van een hostess gaat ‘s ochtends vroeg. Of wellicht ‘s avonds laat al, want de werkdag van een hostess begint over het algemeen vroeg. Heel vroeg. Wacht. Voordat we aan dit lijstje beginnen, kunnen we beter alvast een tas paraat zetten. Of misschien nóg beter: een hutkoffer. Oké, klaar?

Panty lifehacks
Nadat de panty klaar ligt, pakken we standaard doorzichtige nagellak voor het geval de panty scheurt. Een lifehack om de panty de lucht in te houden: een onderbroekje over de panty heen en tadaaa! Geen afzakkende panties meer.

Dan gaan we door naar de schoenen. Een hostess heeft gemiddeld drie paar schoenen mee op pad. pumps, ballerina’s en laarsjes of sneakers. Vul dit aan met een doosje blarenpleisters en de voetjes komen geheid goed de dag door.

Door naar de bovenkant
Een vestje of beter nog, een fancy zwarte blazer, inclusief mooie zijden sjaaltje voor de finishing touch! De haren gaan mooi in een staart of knot en we doen elegante make-up op. Verder staat op het lijstje: eyeliner, mascara, wimperkruller, concealer, blush, lippenbalsem, lip liner en minimaal een neutrale en een rode lipstick. Om nog even in de categorie persoonlijke verzorging te blijven: een haarborstel, haarlak, honderden speldjes en klemmetjes, deo, parfum en tandenborstel gaan ook mee. Ach, weet je? Neem je hele toilettas maar mee, altijd goed! Tegenwoordig hoort hier natuurlijk ook nog een mondkapje bij. Ga jij voor een simpele of kies je een trendy printje? Vul dit aan met het materiaal van de organisatie and you are ready to roll!

Heb je een draaiboek ontvangen? Stop deze dan ook in je tas, want denk eraan: een slimme meid is op haar toekomst voorbereid!

Eten, drinken en een Smintje
Dan gaan we door naar de basisbehoeften: eten en drinken. Een hostess maakt lange werkdagen en heeft ruim voldoende van beiden nodig. Denk aan een koffie- en/of theekan (voor de vroege ochtenden), water, koekjes, misschien chocolade, lekker vers belegde broodjes en een goede dosis fruit voor de vitamientjes. Tip: maak een smoothie! Makkelijk, snel en gezond. Pak na elk koffietje en/of tussendoortje wel even een Smintje, wel zo netjes.

Heb je nog een lange terugreis voor de boeg? Gooi dan nog een lekker comfortabel huispak in je tas en het chillen kan beginnen. Op naar morgen. Want dan beginnen we natuurlijk weer opnieuw.

Altijd blijven lachen!
Kun je je tas nog net tillen? Nee? Oké, dan klopt het precies. Wel voorzichtig dat je je geen hernia tilt. Dat is namelijk niet handig voor een actieve hostess die dagenlang netjes rechtop dient te staan om een mooie presentatie op te leveren.

En denk eraan: altijd blijven lachen! Maar dat hoeft niet moeilijk te zijn, het werk van een hostess is namelijk nooit saai. Zeker niet met een stel leuke collega’s zoals bij Knap Werk en Target Hospitality.

Indien je een mannelijke host bent kun je bovenstaande lijst vergeten. Dan schiet je ‘s ochtends in je broek, trek je je overhemd aan, gel op je hoofd en ben je praktisch klaar om de dag door te komen. Makkelijk toch? Soms zouden we allemaal wel eens een man willen zijn…

Deze gastblog werd geschreven door Lisa Theunissen, Lisa is een van onze professionals. We zetten haar graag in op diverse hostess-klussen!  Meer over deze interessante dame weten? Check www.lisa-theunissen.com