Decembercrash


Decembercrash
Door: Kitty Huijben
DECEMBER

VAN DE ENE IN DE ANDERE CRASH
De decembermaand is voor Target altijd een verrassing. 15 jaar geleden, toen wij met Target begonnen, was de decembermaand niet echt spannend en werden er weinig opdrachten uitgevraagd. Daar is sinds jaren een grote ommekeer in gekomen.

Steeds meer zakelijke evenementen worden doorgeschoven naar december terwijl dat in de eerste 5 jaar van ons bestaan ondenkbaar was. Een congres na eind november plannen? Dan verklaarde men je voor gek. Tegenwoordig worden we steeds meer betrokken bij publieksevenementen die alles te maken hebben met ‘The most lovely time of the year’: de decembermaand.

Een hele memorabele december..
beleefden we in 2018. Sinterklaas was vertrokken en we maakten ons op voor 100 kerstmarkten in twee weken (!). De eerste uitvoeringen verliepen soepel en uiteindelijk is de rest ook goed gegaan, maar dat ging niet zonder slag of stoot.

Ik neem je even mee terug in de tijd..
Op de beruchte vrijdag (geen 13e volgens mij) begint de werkdag om 7.30u met een uitzwaai van het eerste Kerstteam. Dit wordt uiteindelijk 7.45u door een nog niet wakker Kerstelfje. Daarna spring ik zelf in de auto om op Tilburg CS mijn team op te halen en door te rijden naar Sliedrecht. Na een paar uur flink aanpoten krijg ik pas de mogelijkheid om mijn telefoon te checken. Daar staat het bericht van Petra Brouwer: “ALLE COMPUTERS ZIJN GECRASHT!”.

Op dat moment kan ik er niets aan veranderen en we moeten door. Er staat nog een adres in Vianen op het programma waar ik met het volgende team aan de slag moet. Helaas is  mijn ingestapte Kerstelfje ondertussen ook gecrasht en wordt dit team op Rotterdam CS uitgezwaaid. Next stop voor mij wordt Vianen en daar kom ik nèt op tijd aan. Oorzaak: een lange file, veroorzaakt door… jawel… een autocrash.

Halverwege de avond rijd ik terug naar Brabant en het was eigenlijk nog de bedoeling om de mooiste voetbalclub van het land te bezoeken. Ons team wordt hier ingezet aan de hand van een Excel-lijstje, maar na deze hectische dag besluit ik om snel in mijn bed te crashen.

Anderhalve week puzzelen, ploeteren, vloeken en lachen
Door het instorten van het planningspakket wordt Excel op de lokale laptop onze nieuwe beste vriend. Hiermee delen we alles opnieuw in, plannen en bevestigen we. Na iedere goed afgeronde werkdag, inclusief afhaalmaaltijd, tikken we de dag af met een wit wijntje.

Na anderhalve week te hebben gepuzzeld, geploeterd, gevloekt en gelachen staat afsluitend voor de Kerstvakantie nog één ander event in Amsterdam op het programma. Deze zou tot 2.00u duren, maar het werd 4.00u….

Gelukkig op de terugweg nèt niet gecrasht 😊.