Super duo runt al bijna 15 jaar Target Hospitality: ‘Ook corona kan ons niet uit het veld slaan’


Super duo runt al bijna 15 jaar Target Hospitality: ‘Ook corona kan ons niet uit het veld slaan’

De een heeft duizenden ideeën, die de ander feilloos weet te vertalen. De een wil overal mee aan de slag, de ander weet alles perfect af te ronden. Voeg daar een gezamenlijke passie voor hospitality aan toe en je hebt een geweldig duo: Petra Brouwer en Kitty Huijben. Al bijna 15 jaar runnen ze Target Hospitality. En met succes! Wij spraken de Tilburgse onderneemsters over alle ontwikkelingen binnen hun bedrijf en hoe ze, ook tijdens de coronacrisis, hun schouders er altijd onder blijven zetten.

Foto’s: Jules van Iperen

Maar eerst gaan we even een kleine vijftien jaar terug in de tijd. Petra werkt, na afronding van haar studie marketingmanagement, bij het Beatrix Theater in Utrecht. Op de tennisclub in Alphen ontmoet ze Kitty. Zij is op dat moment in dienst bij Target Promotion Team in Uden en komt voor haar werk ook regelmatig in het Beatrix Theater.

Petra: “Zo begonnen we tijdens ‘de derde helft’ op de tennisclub ook vaak te brainstormen over werk. Onder het mom van: we zijn nog jong, hebben allebei een serieuze baan in hospitality, maar willen we dit de rest van ons leven?” Toen de eigenaresse van Target een ander bedrijf op ging zetten en vroeg of Kitty het wilde overnemen, dacht zij dan ook meteen aan Petra. Kitty: “Ik had het er met Petra al wel eens over gehad om samen te gaan werken, maar eind januari 2006 gingen we een hapje eten en werd de knoop doorgehakt. In maart 2006 was alles rond.”

Twee jonge meiden

Inmiddels bestaat het bedrijf dus al weer bijna 15 jaar en is er door de jaren heen veel gebeurd. Zo zijn ze meerdere keren verhuisd, is de naam veranderd van Target Promotion Team naar Target Hospitality, namen ze in 2016 Knap Werk over en is de nadruk binnen het bedrijf steeds meer verschoven van promotie naar hospitality.

“De eerste jaren hebben we super veel zelf gedaan,” vertelt Kitty. Maar we hadden als 26- en 27-jarigen ook niemand waar we echt rekening mee moesten houden. We hadden het geluk dat ik al veel contact had met klanten van Target en ook de oproepkrachten goed kende. En eigenlijk vonden alle partijen het wel mooi: twee jonge meiden die dit bedrijf nieuw leven in gingen blazen.” Petra: “Kitty had ook al een aantal seizoenen gedraaid en wist dus heel goed wat we konden verwachten. Dat er in de zomer weinig opdrachten binnenkwamen, daar hoefden we ons niet druk om te maken. Die kwamen in september wel weer.”

Kwaliteit staat voorop

Omdat het door de jaren heen steeds drukker wordt, kunnen de onderneemsters zich ook meer richten op hun grootste passie: hospitality. Petra: “Toen we begonnen, werd er nog veel meer field marketing gedaan. Maar na verloop van tijd zijn we ons steeds meer gaan focussen op het inzetten van hostesses op congressen en evenementen.” Waar je dan aan moet denken? Een paar van de persoonlijke hoogtepunten van Kitty en Petra zijn de grootschalige evenementen met Koninklijk bezoek en mooie internationale klussen in binnen- en buitenland.

Maar welk event ze ook draaien, kwaliteit staat altijd voorop. Want wie denkt dat zomaar iedereen kan worden aangenomen als host of hostess, heeft het mooi mis. “Wij spreken iemand minstens een uur voordat we diegene aannemen,” vertelt Petra. “Want naast een representatief uiterlijk, is een sprankelende persoonlijkheid net zo belangrijk. Je moet durven vragen, praten en goed kunnen communiceren.” Inmiddels hebben ze een bestand van zo’n 150 oproepkrachten en ZZP’ers opgebouwd, waarvan sommige al vanaf begin af aan in dienst zijn.

‘Overal werd de stekker uitgetrokken’

En dan zul je net zien: op het moment dat je helemaal omhoog geklommen bent, komt het coronavirus om de hoek kijken.

Kitty: “We zouden voor een opdrachtgever uit Den Bosch een evenement runnen toen de eerste besmettingen in Nederland bekend waren. Toen werd nog gezegd: we verplaatsen het evenement naar Haarlem. Want dat is hoe we er toen nog over dachten. Maar in die week werd ineens overal de stekker uitgetrokken. En dan denk je wel: 14 jaar investeren in ons bedrijf gaat er aan.” Petra: “We voelden ons eerst echt uit het veld geslagen en omdat we net getekend hadden voor een nieuw bedrijfspand, moesten we ook nog verhuizen.”

Maar gelukkig komt er na regen ook weer wat zonneschijn. Want ondanks dat alle grote evenementen tot de dag van vandaag gecanceld zijn, biedt de coronacrisis ook weer nieuwe kansen. Zo hebben Petra en Kitty mooie klussen mogen doen voor Binnenstad Tilburg en Den Bosch, lingeriemerk Hanro en ook Tilburg University kon de hulp van de dames maar al te goed gebruiken. Kitty: “Van die klussen hebben we echt weer energie gekregen!”

‘Wij gaan het redden’

Ook de toekomst zien de dames, ondanks dat grote evenementen voorlopig nog geen doorgang vinden, zeker niet somber in. Zo zijn ze inmiddels weer aanwezig op een aantal live events en hebben ze nieuwe kansen in de markt ontdekt. Petra: “Wat we, met name door de opdracht bij de Universiteit, hebben gemerkt, is dat receptionistes en telefonistes echt onmisbaar zijn. Het is belangrijker dan ooit dat je iemand een veilige werkplek of een veilig ontvangst biedt en uitlegt wat de regels en looproutes zijn. Dus dat zijn we nu nog meer onder de aandacht aan het brengen.”

“Daarbij denk ik dat de bedrijven met de lange adem, die slim durven te ondernemen en een beetje vet op de botten hadden, het gaan redden. En daar zijn wij er zéker een van. Ik hoor van veel mensen waar we al langer mee samenwerken dat wij een heel fijn en hecht clubje zijn om mee te werken. Dat we een heel persoonlijk bedrijf zijn, waar iedereen zich prettig bij voelt. Dus het kan niet anders dan dat het zich uit gaat betalen, toch?”